Profiel

Even voorstellen
Sinds 2002 ben ik werkzaam als inkoper en heb ik veel complexe (Europese) aanbestedingen uitgevoerd. Ik heb aanbestedingen begeleid voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. In 2009 heb ik mijn eigen bedrijf, Mars Inkoopadvies, opgericht.
Ik ben gespecialiseerd in de Best Value methodiek. Het is voor mij een uitdaging om de BV methode uit te leggen (d.m.v. het geven van trainingen, workshops en opleidingsbijeenkomsten) en boeiend om in de praktijk toe te passen.
Ik ben er trots op dat Mars Inkoopadvies (sinds januari 2015) Best Value Licentiehouder is en bevoegd is om A en B/B+ certificaten uit te reiken.
Ik ben deskundig, oplossingsgericht, betrouwbaar, betrokken, resultaatgericht en flexibel. Ik sta voor professionaliteit, kennis en kwaliteit.

Erik Mars


Werkervaring inkoop
Uitvoeren (complexe) (Europese) aanbestedingen, opstellen inkoopbeleid en inkoopvoorwaarden, ontwikkelen en schrijven inkoopprocedures, leveranciers- en contractmanagement, Duurzaam inkopen, implementeren van een E-procurement systeem, adviseren over juridische vraagstukken aanbestedingsrecht en contractenrecht, opstellen (raam)overeenkomsten en toetsen op juridische juistheid. Professionaliseren en centraliseren inkoopafdeling, begeleiden en coachen inkoopmedewerkers, kennis van Tenderned en Negometrix.

Aanbestedingen
Een selectie van uitgevoerde en begeleide Europese aanbestedingen:
uitzendkrachten en flexarbeid, bedrijfshulpverlening, plaagdierbeheersing, auto lease, archiefopslag en archiefvernietiging, vervangen ICT infrastructuur, schoonmaakdienstverlening, schilderwerken, ondergrondse containers, onderhoud gebouw gebonden installaties, brandblusmiddelen, beveiliging, brandmeldcentrales, bedrijfshulpverlening, bekabeling en telefonie, vervangen servers, digitale postverwerking, fingerprinting, onderzoek risico’s gebruik vergunningsvrije frequenties door onbemande luchtvaartuigen c.q. drones, metrologische vak experts, erfgoed loket, diverse aardbevingsgerelateerde aanbestedingen.

Best Value aanbestedingen:
onderhoud E+W installaties, multifunctionals en copiers (3x), kantoorartikelen, brandblusmiddelen en noodverlichting, plaagdierbeheersing, liftonderhoud, afvalverwijdering, groenvoorziening, schoonmaak, ziekenvervoer, verpleegartikelen en incontinentiemateriaal, aanleg fietsverbinding, voedingsmiddelen (3x), verslavingszorg, ICT hard- en software, telefonie en communicatie adviesdiensten, ARBO-dienstverlening.

Opleidingen
Algemeen
NEVI 2 Strategisch en Tactisch inkoper 2004-2007 diploma behaald
NEVI 1 Inkoper 2003-2004 diploma behaald
HBO Facility Management, deeltijd 1992-1997 diploma behaald

Best Value
2018 – 2022 A/A+ certificering behouden ASU, Arizona USA
2017 A certificering behouden ASU, Arizona USA
2016 A certificering behouden ASU, Arizona USA
2015 A certificering behouden ASU, Arizona USA
2015 B+ certificering behouden ASU, Arizona USA
2014 A certificering behaald Vereniging Best Value Nederland
2013 A+ certificering behaald ASU, Las Vegas, USA
2013 B+ certificering behaald ASU, Las Vegas USA
2012 B certificering behaald Masterclass BVP via NEVI

Overig
2019 Collegereeks Circulaire Economie – VMN Vakmedianet
2014 Workshop Aanbesteden in de praktijk – Octavia Siertsema
2012 Leergang Contractmanagement 2012 – InkoopAcademie
2009 Duurzaam Inkopen, van visie naar uitvoering – NEVI
2008 Juridische Leergang Aanbestedingsrecht – PIANOo /Ministerie van Economische Zaken
2007 ARW 2005 – Van der Linden Communications
2006 Masterclass Europese Aanbestedingen – Pro Mereor BV
2006 Facilitaire Inkoop – NEVI
2006 Inkopen van ICT – NEVI
2006 E-Procurement – NEVI
2005 Basiscursus Europees Aanbesteden – Pro Mereor BV
2005 Onderhandelen en teamwerk – NEVI